De Tijdmeesters time management Eric DautzenbergDe Tijdmeesters time management Eric Dautzenberg

Time management project

Doelgericht verbeteren van time management

 

 

Wat is de kracht van een time management project?

Een time management project is een project voor een organisatie waarbij een concreet time management doel centraal staat. Bijvoorbeeld het verhogen van de productiviteit met 10% via het verbeteren van time management, zodat overwerk niet meer nodig is. Of het terugdringen van het ziekteverzuim met 2% met behulp van beter time management, zodat medewerkers een betere werk/privé-balans realiseren en gezond blijven. De doelgerichtheid en de projectmatige aanpak vormen samen de grote kracht van een time management project. Een duidelijk doel en een gestructureerde aanpak maakt het mogelijk om ineffectieve gewoonten te doorbreken en te vervangen worden door effectieve manieren van werken.

Wanneer is een time management project een goed idee?

Als het time management probleem duidelijk is, maar er geen eenvoudige oplossing voor handen is vanwege de complexiteit van de situatie.

 

Voor wie is een time management project geschikt?

Voor organisaties die doelgericht willen werken aan het verbeteren van hun time management.
Voor organisaties die hun medewerkers willen helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd.
Voor organisaties die de werk/privé-balans van hun medewerkers willen verbeteren.
Voor organisaties die het stressniveau van hun medewerkers willen verlagen en hun medewerkers willen helpen om het werk beter onder controle te hebben.

fotografie www.lourenz.nl; fotograaf gouda
De Tijdmeesters time management voor teams

Waar bestaat een time management project uit?

Een time management project start met een intake gesprek met de opdrachtgever om de doelen van het time management project te verhelderen. Op basis van het intake gesprek wordt een voorlopig projectteam samengesteld die als opdracht krijgt een plan van aanpak te maken. Veelal vindt er eerst nader onderzoek plaats voordat er verbeteracties worden ondernomen. Als het doel van het project erom vraagt worden er trainingen gegeven en wordt er time management coaching aangeboden aan individuen of teams. Als het projectdoel is bereikt wordt het project afgesloten met een evaluatie.

 

Wat kun je verwachten van een time management project?

In een time management project werken de projectteamleden samen om time management doelen te bereiken voor de organisatie. Het projectteam doet analyses, maakt verbetervoorstellen en voert verbeteracties uit gericht op het bereiken van de gestelde doelen. De consultant is projectmanager, inhoudelijk adviseur en coach voor de betrokken projectteamleden.

Wat is de investering?

De investering voor een time management project varieert afhankelijk van de omvang van het project en het daarmee samenhangende werk voor de consultant. Per situatie wordt een offerte op maat gemaakt.

 

Welk resultaat mag je verwachten van een time management project?

Het resultaat van een time management project is een duurzame verandering in de werkwijze en tijdsbesteding binnen de organisatie. De time management gewoonten en de tijdsbesteding in de organisatie worden veranderd om de projectdoelen te halen en de nieuwe werkwijze te borgen.

fotografie www.lourenz.nl; fotograaf gouda
De Tijdmeesters time management logo

Heb je interesse?

Bel 06-55720324 voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

 

Je kunt ook een mail sturen naar info@detijdmeesters.nl of het contactformulier gebruiken op deze website. Dan neemt de coach contact met je op.

 

Tijdens een kennismakingsgesprek kun je de coach leren kennen en kan je vragen bespreken. Aan het eind van dit gesprek krijg je advies over mogelijke vervolgstappen.